Go to Top

18 september, Saturnus in Steenbok weer voorwaarts

Saturnus in Steenbok ging in april 2019 even op zijn retour, je moest ervaringen tot in de diepte verwerken en voor velen voelde dit als een periode waarin ze het gevoel hadden vast te zitten in een situatie.
Vandaag is Saturnus weer in zijn vooruit gezet, om in de wintermaanden op snelheid te zijn.
Lees dit bericht van 2018 nog eens door zodat je weet waar je nog even door kunt zetten of juist iets los kunt laten.

Saturnus in Steenbok: de planeet van structuur opbouw, verantwoordelijkheden, langzame en gestage groei staat in zijn eigen teken Steenbok, waar het krachtig staat ✨
Op 20 december 2018 gaat Saturnus wisselen van het teken Boogschutter naar het teken Steenbok en blijft daar tot 22 maart 2020 met nog een staartje van 1juli 2020 tot 16 december 2020.

Waar kun jij de komende maanden nog investeren in jouw langzame gedegen en gestage groei? Waar heb je vanaf december 2018 belangrijke ervaringen opgedaan die je hebben gevormd en sterker gemaakt en waar je nu nog even in door kunt zetten.

Tip: kijk ook bij het teken van je ascendant!

Voor de aardetekens: Stier, Maagd en Steenbok voelt deze energie wel vertrouwt aan en jullie kunnen er dan ook veel profijt van hebben, ieder op zijn eigen wijze. Je zou kunnen zeggen dat de aardetekens zichzelf kunnen zijn en hun talenten er meer toe gaan doen.

Stier: jij komt nu als het ware weer tevoorschijn en kunt veel profijt hebben met het uitzetten van lange termijn doelen, je probeert nieuwe inzichten en inspiratie op te doen. Je kunt nieuwe ideeën uit gaan werken die je straks bij je carrière/werk weer kunt gaan toepassen. Een goede tijd om een serieuze workshop of studie te volgen. Je zienswijze kan veranderen, doordat je het leven heel anders gaat ervaren. Je kunt interesse krijgen om een mooie lange reis te gaan maken en om indrukken op te doen uit andere culturen.

Maagd: jij brengt je hartenwensen echt in kaart en streeft ze na. Je kunt er een nieuwe hobby of vrijetijdsbesteding bij krijgen of je pakt een oude liefhebberij weer eens op. Hoe zit het bij jou, heb je vrije tijd? Heb je plezier in je bezigheden of doe jij je werkzaamheden op de automatische piloot? Breng evenwicht aan in het geven en nemen. Een goede tijd voor romantiek, al moet het wel een serieuze kanshebber zijn. Als je kinderen hebt is het is goed om wat regels in te bouwen voor het overzicht. Hoe was jij als kind? Kon jij je lekker uitleven of voelde jij je wat ingehouden? Deze thema’s spelen de komende tijd en je wilt mogelijk iets inhalen van wat je hebt gemist.

Steenbok: jij kristalliseert nu je krachten. Soms voelen de verantwoordelijkheden wat zwaar op je schouders. Heb je hard gewerkt en al de nodige zelfkennis opgedaan, dan kun jij profijt hebben van deze periode, heb je dit niet gedaan moet je dit nu echt gaan doen. Jijzelf en je naasten, je persoonlijke ontwikkeling en welbevinden, daar draait het nu om. Laat degene los die jou niet weten te waarderen en je tekort doen. Wie ben je en wat wil je graag neerzetten? Kun jij jezelf zijn of heb je hier wat steekjes laten vallen? Pak dit dan nu op en breng de nodige veranderingen aan. Het gaat nu eens om jou!

Voor de watertekens: Kreeft, Vissen en Schorpioen geeft deze energie houvast en stabiliteit en daar houden jullie best van. Deze periode helpt jullie bij het daadwerkelijk neer kunnen zetten van je plannen.

Kreeft: je aandacht richt zich op het relationele/vriendschappelijke gebied. Jij hebt echt behoefte aan mensen die je kunt vertrouwen en waar je op kunt bouwen, zonder uitzicht op groei en bestendigheid wil jij niet langer investeren in anderen. Alles wat niet goed werkt in je contact kun je proberen op te lossen/verbeteren en anders laat je het de komende tijd achter je. Probeer in je eigen kracht te staan Kreeft en stel je niet afhankelijk op.

Schorpioen: jij spijkert je kennis en vaardigheden nog verder bij. Je kunt een studie/workshop gaan volgen en je brengt ook graag kennis op anderen over. Je woorden raken de kern en daardoor komen ze ook bij anderen aan. Contacten kunnen zich hierdoor verdiepen, het moet voor jou ook inhoud hebben anders heb je er de komende jaren niet veel mee op. Het is een tijd om serieuze banden te smeden, om te netwerken, te schrijven, te lezen. Als jij je door een bepaald contact belemmerd voelt probeer hier dan iets aan te veranderen. Let even op of de communicatie wel loopt en of er wederzijds begrip is.

Vissen: jij onderzoekt wat er bij jouw idealen aansluit en je kijk op maatschappelijke kwesties maakt een transformatie door. Je interesses kunnen veranderen, je krijgt een meer reële blik op alles en je toets projecten op haalbaarheid. In vriendschappen wordt je selectiever en je verwacht ook van de ander een meer serieuze instelling ten opzichte van jou. De ander moet je kunnen volgen en je wilt niet dat vrienden jou belemmeren in je persoonlijke ontwikkeling. Het kan dat je oude netwerk door dit alles ook minder bij je past en je aansluiting gaat vinden bij nieuwe groepen.

Voor de luchttekens: Tweelingen, weegschaal en Waterman is deze energie soms wat behoudend, serieus en niet zo flitsend. De komende periode kan jullie helpen om een stevige basis op te bouwen en zo kun je dan je ideeën echt vorm gaan geven en er niet alleen over praten.

Tweelingen: jij onderzoekt waar je wat reserves kunt laten varen en weer diepe banden kunt smeden, uiteraard met de juiste personen. Blijf je vooral uitspreken naar de ander en heb jij onzekerheden? als je ze onder ogen ziet, dan kunnen ze verdwijnen. Jij kunt ook echt aan het bouwen en opbouwen gaan. Heb je een project lopen? Je houdt je bezig met een investering, dit moet je goed op een rijtje zetten voor een helder overzicht en stapje voor stapje ga je alles in de praktijk brengen.

Weegschaal: de focus ligt op je thuis, je basis en de afstemming met jezelf. Thuis ben jij die rots in de branding en hier kun je de komende periode ook best mee te maken krijgen, steun en toeverlaat voor je naasten te zijn. Soms is dat even pittig maar hierdoor ontstaan echte verbindingen door dik en dun . Let wel op dat men er niet automatisch vanuit gaat dat jij alles regelt. Je kunt het verleden gaan verwerken, zodat je dit achter je kunt laten. In de familie of met naasten kunnen er veel zaken opgehelderd worden.

Waterman: voor jou is het een periode van proberen bij te komen en inzichten opdoen, je bent aan verandering toe. Het is echt heerlijk om iets aan Yoga, Mindfullness, Tai Chi te gaan doen. Of ga mee met een spirituele reis waar je interessante plekken bezoekt. Jij gaat echt die diepe verbinding leggen met jezelf en daardoor wil je af en toe echt even alleen zijn of ontspannen. Het kan zijn dat jij loslaat wat je niets meer brengt, doe dit maar, want na deze periode volgt een nieuwe start en daarbij kun je geen oude ballast bij gebruiken.

Voor de vuurtekens: Ram, Leeuw, Boogschutter kan deze energie wat traag zijn, maar het helpt je alles stapje voor stapje te realiseren, dan kun je straks weer beter met je dynamiek uit de voeten. Saturnus in een aardeteken helpt je op tijd even bij te tanken en goed voor je lichaam te zorgen, zodat je niet opbrandt.

Ram: je focus ligt op wat jij neer wilt zetten, wat wil je van jezelf uitdrukken in de buitenwereld? Welke doelen stel jij jezelf? Je wilt vooruit in het leven en bent bereid hier hard voor te werken. Waardoor het uiteindelijk niet anders kan als dat er resultaten komen. Je legt de lat hoog voor jezelf, zoek ook op tijd even ontspanning. Kijk waar je wel en waar je niet tevreden over bent en pas het zo mogelijk meer aan je wensen aan.

Leeuw: jij bent aan het bekijken hoe jij je hartenwensen en plannen in de praktijk kunt brengen, Je gaat je dus focussen op je werkzame leven. Je moet de schouders er even onder zetten, maar dit levert je geleidelijk aan resultaten op. Stort je op dat project en werk serieus en hard. Kijk ook met wie je wilt samenwerken, zodat je over en weer iets aan elkaar kunt hebben. Het is niet verkeerd om wat schema’s voor jezelf in te bouwen, dit kan je structuur geven. Hou je conditie op pijl, de spieren soepel en kijk eens of je er een gezondere leefstijl op na kunt houden.

Boogschutter: voor jou is het belangrijk om je financiën in kaart te brengen, waar wil jij je geld aan spenderen, waar wil jij bv voor sparen en wat wil je veranderen. Wordt jij op waarde geschat en stel jij jezelf op prijs? Wat zijn jou waarden en normen ? hier wil je steeds meer aandacht aan schenken. Je gaat kijken welke talenten en vaardigheden jij nog in het vat hebt zitten en hoe je deze uit kunt gaan bouwen en kunt etaleren. Wat wil je nog graag tot bloei brengen? Misschien wil je anderen iets bij gaan brengen door middel van jouw talenten, dus les geven en zo extra inkomsten verwerven.

❤️ Armande